• Orang Mude Geng Kite

  • SUMBANGAN

    DPPKT mengalu-alukan sumbangan kewangan pengunjung laman ini untuk menggerakkan aktiviti-aktiviti semasa DPPKT. Sumbangan yang ingin dihulurkan boleh dimasukkan ke akaun Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu, nombor akaun 13017010077298, Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) cawangan Kuala Terengganu @ kirimkan wang pos ke alamat: BENDAHARI Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu Lot 129, Kampung Dusun, Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu. Ingatan:Sila tulis 'Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu' sahaja pada penerima wang pos tersebut. Sumbangan yang bakal dihulurkan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih, Jazakallah....
  • Kalendar

    Julai 2017
    I S R K J S A
    « Sep    
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • GERAMMM

  • Kunjungan

    • 232,413 hits
  • RSS harakah

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS Aliran

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS KeAdilan

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS MalaysiaKini

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • Laman

  • ALBUM

  • a

  • PENAFIAN

    Blog ini adalah milik Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu(DPPKT). Walaubagaimanapun, isi artikel-artikel yang terkandung dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian DPPKT. Ada yang di'copy paste'kan daripada laman-laman web atau blog-blog lain apabila ada isu-isu yang sama dibincangkan, agar blog akan sentiasa meriah dengan isu semasa. Kami menerima komen atau kritikan membina dari rakan-rakan sama ada kawan mahupun lawan.
  • ALAMAT & PERHUBUNGAN

    Pejabat Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu, Kampung Kolam Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman. No Tel : 09 6178591, faks : 09 6178592, email : dppktrg@yahoo.com web : https://dppkt.wordpress.com

About

Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu merupakan Sayap Kanan Pas Kawasan Kuala Terengganu, berpejabat di Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kawasan Kuala Terengganu, Kampung Dusun, Kuala Ibai, Kuala Terengganu. Jawatankuasa DPPKT terdiri daripada 20 ahli yang merangkumi empat Dun dalam Parlimen Kuala Terengganu iaitu Wakaf Mempelam(N13), Ladang(N14), Bandar(N15) dan Batu Burok(N16).

7 Respons

  1. Assalamualaikum sdr. moderator,

    Ada sahabat kita yang sediakan tapak untuk hantar bahan dan kongsi bahan.
    Modus operandinya:
    1) Sesiapa yang ada bahan untuk dikongsi boleh hantarkan bahan kepada bahankempen@yahoo.com
    2) Promosi website http://www.bahankempen.com untuk dapatkan bahan-bahan kempen.

    Mohon dipublish pengumuman di bawah dalam web dan link kan.

    tq
    _________________________________________________________________

    PERKONGSIAN BAHAN DI http://WWW.BAHANKEMPEN.COM

    Oleh: Kelab Maya Barisan Rakyat

    Kepada: Mana-mana penggerak/ pendokong/ aktivis/ campaigners/ individu/ kumpulan

    Objektif: Mewujudkan Pusat Perkongsian Bahan Kempen PRU-12 (upload dan download)

    Kaedah:

    1) Untuk menghantar bahan kempen (dokumen, power point persembahan, poster, video dll), sila emailkan kepada bahankempen@yahoo.com

    2) Untuk mendownload bahan, sila ke http://www.bahankempen.com

    BAHAN AKAN SENTIASA DI UPDATE. SILA SEBARKAN.

    MENJANA KEMENANGAN MELALUI PERKONGSIAN

  2. Have a nice day !

  3. salam…

    tahniah di atas kejayaan kita mendapat tambahan 4 lagi kerusi dun terengganu dan mempertahankan 4 dun yg di menangi pada PRU 11. takbir…..

    hajat di hati nak hantar kat DPP Hulu Terengganu, nak akses tak ada channel pulok.
    Last-last pakai yang DPP Kuala Terengganu. Harap dapat di sampaikan kepada pihak yang berkenaan.

    saya sebagai seorang pengundi luar yang mengundi di UPU kuala Berang dengan penuh bersemangat untuk berjuang bersama sama PAS dalam menegakan agama Islam begitu terkejut dengan suasana di bandar kuala Berang. ibaratkan belum berperang dah kalah.. mati lah. tiada apa apa.. suasana pilihanraya terutama dari segi psikologi telah mati.

    semasa hari penamaan calon tempohari di dewan orang ramai Kuala Berang. barisan pemuda yang ada boleh di katakan majoriti daripada kawasan DUN manir. mana orang muda kuala berang??? malu beb… orang orang tua ramai.

    pada hari pengundiaan saya lagi terkejut… kat sek keb Kuala berang pos panas PAS ader 4 orang jer tu pun mcm budak tunggu result SPM jer. besar-besar bandar kuala berang memang dah pupus doh ker permuda PAS????.

    pasal aper kat pos panas BN ramai budak budak muda, majoriti kawan-kawan masa sekolah dulu.

    pelik bin ajaib, tempat-tempat lain orang muda penuh semangat sokong PAS, tapi kat kuala berang????

    secara kasar nya kat Kuala Berang nie banyak taman taman perumahan dan ramai orang makan gaji dengan kerajaan, mungkin takut nak tunjuk kot, tapi dok sampai 10 orang nie, dah jadi kes parah…

    yang jadi persoalan apa yang pemuda pas sini buat???

    kalau tanya insyallah tahun nie kita boleh menang… kalau macam nie lah semangat nya, lambat lagi lah Muhyidin nak jadi wakil pas kat kuala berang.

    sepanjang pegamatan saya selepas PRU 11 sehingga PRU 12, tak nampak apa usaha pemuda pas kat sini buat.. macam tak ada aktiviti. tak tahu lah kut sama sama diaorang ada aktiviti. tu dah jadi macam katak bawah tempurung jer… dok pun syok sendiri.

    akhir kata, tiada kejayan datang bergolek, usaha tangga kejayaan bukan mimpi di siang hari….

    wasalam……

    TAKBIR!!!!!

  4. Assalammualaikum,

    Baru ini saya melewati Wikipedia dan mendapati jawapan kepada status kebebasan beragama di Malaysia seperti di bawah:

    Status kebebasan agama di Malaysia merupakan satu isu kontroversi. Islam merupakan agama rasmi dan Perlembagaan Malaysia meletakkan sekatan terhadap kebebasan beragama, paling ketara penyebaran agama selain Islam kepada Muslim. Bagaimanapun, persoalan sama ada Malaysia merupakan negara Islam atau sekular masih belum berjawab; Wikipedia

    Saya meneliti Perlembagan dan mendapati tafsiran sebenar Perlembagaan Malaysia menunjukkan Al-Quran & Hadis adalah sebenarnya undang-undang tertinggi di Malaysia, dan mana-mana undang-undang, perjanjian atau perbuatan bercanggah dengannya adalah tidak sah dan menjadi terbatal.

    Read More…
    http://muslimvillage.wordpress.com/2009/07/03/samada-al-quran-hadis-undang-undang-tertinggi-perlembagaan-malaysia/

  5. Saya serba salah nak sokong PAS.

    Sebab PAS berpakat enggau DAP + Anwar Ibrahim.
    Saya sendiri dapat rasa kemungkaran dalam PAS.
    Demi kuasa, belum pernah PAS membangkitkan soal ingin menutup kasino di Genting Highland nanti, andainya PR dapat berkuasa.
    Sebabnya, ingin menguasai pengundi bukan melayu. Pas menyembunyikan kemungkaran sebenarnya.
    Barangkali UMNO itu mungkar, tapi ada juga kejahatan PR yang disembunyikan PAS.
    Itu yang saya tidak setuju.
    Andainya Pas tidak mahu DAP, saya ajan sokong PAS. UMNO dapat membangunkan negara jauh lebih cekap berbanding Pas.
    Tolong jangan sembunyikan kemungkaran.

    • MCM mana saudari boleh bandingkan UMNO dgn Pas dlm memerintah negara sedangkan Pas dan PR belum lagi diberi peluang ? UMNO BN sudah terbukti melakukan pelbagai kerosakan kpd Malaysia. Bandingkan kes rasuah, penyelewengan, salahgunakuasa, kezaliman, penindasan, pembunuhan(MEMALI dll) dan banyak lagi; antara PAS dan UMNO BN. Siapa juara? Bahkan tiada lagi pemimpin PAS yg disabitkan dgn kes2 di atas. Tapi sejarah membuktikan UMNO BN sudah terlalu banyak terlibat!!!

      Itu kenyataannya. Kejahatan PR yg mana yg disembunyikan itu? Tlg bagitau….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: