• Orang Mude Geng Kite

  • SUMBANGAN

    DPPKT mengalu-alukan sumbangan kewangan pengunjung laman ini untuk menggerakkan aktiviti-aktiviti semasa DPPKT. Sumbangan yang ingin dihulurkan boleh dimasukkan ke akaun Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu, nombor akaun 13017010077298, Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) cawangan Kuala Terengganu @ kirimkan wang pos ke alamat: BENDAHARI Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu Lot 129, Kampung Dusun, Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu. Ingatan:Sila tulis 'Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu' sahaja pada penerima wang pos tersebut. Sumbangan yang bakal dihulurkan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih, Jazakallah....
  • Kalendar

    Disember 2009
    I S R K J S A
    « Nov   Jan »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • GERAMMM

  • Kunjungan

    • 232,221 hits
  • RSS harakah

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS Aliran

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS KeAdilan

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS MalaysiaKini

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • Laman

  • ALBUM

    10/3/2011

    IMG_1701

    IMG_1702

    IMG_1703

    IMG_1704

    More Photos
  • a

  • PENAFIAN

    Blog ini adalah milik Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu(DPPKT). Walaubagaimanapun, isi artikel-artikel yang terkandung dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian DPPKT. Ada yang di'copy paste'kan daripada laman-laman web atau blog-blog lain apabila ada isu-isu yang sama dibincangkan, agar blog akan sentiasa meriah dengan isu semasa. Kami menerima komen atau kritikan membina dari rakan-rakan sama ada kawan mahupun lawan.
  • ALAMAT & PERHUBUNGAN

    Pejabat Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu, Kampung Kolam Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman. No Tel : 09 6178591, faks : 09 6178592, email : dppktrg@yahoo.com web : https://dppkt.wordpress.com

Pengantin Baru Merempit

Petikan SinarHarian 12 Disember

Kuala Terengganu-Sepasang suami isteri yang juga pengantin baru ditahan pois dipercayai menjadi dalang utama kegiatan ‘samseng jalanan’ dalam operasi khas mencegah lumba haram di sekitar bandaraya ini, awal pagi semalam(12 disember).

Pasangan tersebut yang dipercayai melibatkan diri dalam aktiviti tidak bermoral itu sejak beberapa bulan lalu pada mulanya dikatakan cuba meloloskan diri daripada sekatan jalan raya yang dilakukan pihak polis.

Namun kecekapan pihak berkuasa yang membuat perancangan rapi berjaya menggagalkan helah tersebut, lalu menahan pasangan yang menaiki motorsikal Honda EX5 dan dikatakan baru sahaja melangsungkan perkahwinan dalam operasi berdekatan kampung Padang Midin.

Advertisements

4 Respons

  1. Assalam mu alaikum wr wbt
    Kepada admin DPPKT!!
    Kalau menulis blog seperti ini tak usahlah ambil berita daripada surat khabar yang selalunya membantai PAS.
    Muatkanlah berita aktiviti PAS disekitar Kuala Terengganu. Saya yakin banyak perkara yang saudara boleh khabarkan dari KT
    Ambil cerita orang boleh tetapi buatlah ulasan dari persektif Islam atau PAS.
    Kalau tidak berita kita dua kali lima sahaja dengan berita yang dibuat oleh pencacai UMNO/BN..

  2. Terima kasih banyak lah al beranggue atas teguran tu. Kami jemput saudara jadi tenaga penggerak blog ini, ok? sila bagi email beserta biodata utk rekod kami. hantarkan kpd dppktrg@yahoo.com. Jgn lupa no hp sekali..

    Tidak mudah untuk ‘maintain’ blog kalau tenaga x ramai. Kalau dlm bolasepak, pemain pasukan 11 orang je, tapi penyokong beribu dgn pelbagai komen dan kritikan.

    Kami tunggu info saudara tau…

  3. satu lg, kami mengambil sikap melaksanakan ‘engagement’ dgn mana2 badan termasuklah media yg kami rasa masih boleh kerjasama. Nak harapkan semata2 dgn media parti, terhad edaran dan kekerapannya. Sinar melaporkan berita2 kedua2 belah pihak. Dan pimpinan belum mengisytiharkan boikot kpd sinar.

    Jd kami ambil sikap berkawan, bukannya berlawan utk ambil manfaat.

    Isu Pasangan Merempit merupakan gambaran betapa parahnya gejala sosial di Terengganu.

    wassalam.

  4. Assalam mu alaikum wr wbt
    Saya bukan orang Kuala Terengganu, bagaimana nak buat berita tentang orang KT. Kan ke ramai orang PAS disana. Seorang AJK Pemuda PAS satu berita seminggu, dah ada berbelas berita. Ajarlah sedikit setiap orang AJK Pemuda PAS KT tu ilmu tentang kewartawanan samasa usrah Pemuada..
    Kalau satu orang boleh buat dua berita seminggu, nanti blog dppkt ini akan penuh dengan berita dari KT.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: