ISU NOTIS KOSONGKAN PREMIS PERNIAGAAN DI JLN BANGGOL

ALAMAKADEMIKRintihan kakitangan/pekerja di kedai-kedai yang terlibat dengan notis perobohan oleh Majlis Bandaraya Kuala Terengganu .

ALAMAKADEMIK2Keratan akhbar ditampal pada tiang-tiang di depan kedai mereka sebagai tanda protes terhadap usaha kerajaan melalui MBKT ‘menghalau’ mereka.

ALAMAKADEMIK3MBKT beri notis 30 hari sahaja yang berakhir hari ini 13 Ogos kepada mereka untuk mengosongkan kedai-kedai. Mana sempat beb!

ENhOWEncik How , pengerusi badan bertindak peniaga-peniaga yang terlibat sedang ditemubual oleh wartawan.

Image005Suatu penyataan protes yang menarik dari pekedai. “MEMAHAT SEJARAH MENCIPTA TAMADUN” BERTUKAR “MRUNTUH TAMADUN DENGAN MELUPAKAN SEJARAH”.

Image011Lagi keratan akhbar ditampal sebagai tanda protes. Memang notis sebulan tidak realistik. Inikah sesuai dengan slogan kerajaan pimpinan Najib, “RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN.”???

………………………………..

Foto2 di atas merupakan sebahagian senario pagi tadi di mana peniaga-peniaga di Jalan Banggol berdekatan Pasar Kedai Payang mengadakan demonstrasi secara aman sebagai bantahan kepada kerajaan melalui MBKT yang mahu merobohkan deretan kedai sebanyak 34 buah yang melibatkan seramai 200 pekerja di pelbagai kedai termasuk kedai buku, kedai emas, kedai barang elektrik, kedai makan, kedai pakaian dan sebagainya.

Demo tersebut dipimpin oleh MAMPAT sebagai sebuah organisasi yang memperjuangkan hak-hak rakyat Terengganu. Kelihatan pada demo pagi tadi antaranya Pengerusi penaja DAP Terengganu Encik Ng Chai Hing, Wakil Angkatan Muda Keadilan Terengganu dan juga wakil Dewan Pemuda Pas Negeri Terengganu.

Advertisements

Satu Respons

  1. inilah jasa BN kepada rakyat yang mengundinya……
    kenapa tiada laporan dalam berita TV3, TV1 dan media UMNO lain, mungkin Najib kene buat slogan baru… saya cadangkan ‘SATU MALAYSIA, KRONI DIDAHULUKAN, KEZALIMAN DIPERTINGKATKAN’.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: