TERKINI KES MB PERAK

MAHKAMAH TINGGI memutuskan Ir Mohammad Nizar Jamaluddin adalah Menteri Besar Perak yang sah pada hari ini, setelah jawatan beliau digugurkan secara luarbiasa oleh Sultan Perak atas desakan Barisan Nasional yang tamakkan kuasa secara haram.

Keputusan ini merupakan suatu tamparan hebat kepada Dato’ Zambry Abdul Kadir yang berlagak seperti Menteri Besar Perak selama beberapa bulan ini.

Keputusan yang dinanti-nantikan dengan penuh debaran oleh seluruh rakyat Malaysia itu diumumkan Hakim Abdul Aziz Abd Rahim.

Menurut Abdul Aziz, Menteri Besar hanya boleh dipecat melalui undi tidak percaya di Dewan Undangan Negeri dan beliau merujuk keputusan mahkamah terhadap kes Dato’ Stephen Kalong Ningkan.

Advertisements

2 Respons

 1. Alhamdulillah, Allah sentiasa membuka jalan bagi yang mengharapkan keredhaanNya. Cukuplah ‘bergaduh’, ‘bertumbuk’, ‘bertinju’ pasal perebutan kuasa. Allah sudah mengembalikan hak kepada yang berhak. Sudah sampai masanya untuk pemegang amanah rakyat berbakti kepada rakyat.

 2. Harap dapat menjalankan tugas dengan amanah dan jangan lupa kepada amanah bangsa dan agama…..

  harap jangan tersinggung, jangan jadi boneka kepada kafir …

  itulah harapan saya kerana melayu will always be the guardian of malaysia kerana sejarah telah buktikan bahawa hanya melayu yang sanggup berjuang sehingga ke titisan darah yang terakhir….
  itu adalah pegangan arwah dato saya yg telah berjasa Dato Hisham Nawawi, ketua polis johor…
  bukan untuk memercikkan racun kepada bangsa malaysia tetapi hanya untuk menyemarakkan semangat agama bangsa dan negara dikalangan melayu yang kian pupus… ingatlah asal usul kita….
  salam

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: