• Orang Mude Geng Kite

  • SUMBANGAN

    DPPKT mengalu-alukan sumbangan kewangan pengunjung laman ini untuk menggerakkan aktiviti-aktiviti semasa DPPKT. Sumbangan yang ingin dihulurkan boleh dimasukkan ke akaun Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu, nombor akaun 13017010077298, Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) cawangan Kuala Terengganu @ kirimkan wang pos ke alamat: BENDAHARI Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu Lot 129, Kampung Dusun, Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu. Ingatan:Sila tulis 'Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu' sahaja pada penerima wang pos tersebut. Sumbangan yang bakal dihulurkan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih, Jazakallah....
  • Kalendar

    Disember 2008
    I S R K J S A
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • GERAMMM

  • Kunjungan

    • 238,721 hits
  • RSS harakah

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS Aliran

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS KeAdilan

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS MalaysiaKini

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • Laman

  • ALBUM

  • a

  • PENAFIAN

    Blog ini adalah milik Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu(DPPKT). Walaubagaimanapun, isi artikel-artikel yang terkandung dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian DPPKT. Ada yang di'copy paste'kan daripada laman-laman web atau blog-blog lain apabila ada isu-isu yang sama dibincangkan, agar blog akan sentiasa meriah dengan isu semasa. Kami menerima komen atau kritikan membina dari rakan-rakan sama ada kawan mahupun lawan.
  • ALAMAT & PERHUBUNGAN

    Pejabat Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu, Kampung Kolam Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman. No Tel : 09 6178591, faks : 09 6178592, email : dppktrg@yahoo.com web : https://dppkt.wordpress.com

5 RIBU PEMUDA TEGAR BERSIAP SEDIA

KUALA LUMPUR, 14 Dis (Hrkh) – Kira-kira 5,000 pemuda PAS tegar akan turun membantu gerak kerja Pilihan Raya Kecil P.36 Kuala Terengganu menjelang 17 Januari akan datang.

azman-syafawi4

Kenyataan tersebut dibuat Ketua Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Azman Shafawi Abdul Rani kepada Harakahdaily ketika menjelaskan mengenai perkembangan operasi pemuda PAS.

“Kita akan menggerakkan pemuda PAS dengan kekuatan seramai 5,000 orang petugas yang komited bagi membantu kerja-kerja PRK kali ini,” katanya.

Jelasnya, semua jentera di semua peringkat telah pun digerakkan dan kesemua kawasan diarahkan untuk turun membuka bilik gerakan masing-masing.

“Pemuda PAS negeri sendiri akan melancarkan Jentera PRK Pemuda pada 20 Disember ini dengan perancangan mengadakan lebih daripada 50 program bagi menjayakan operasi dan kempen kita.

“Kami juga bekerjasama dengan Pemuda Pakatan Rakyat yang akan turun bersama-sama bagi membantu usaha mencapai kemenangan ini,” ujarnya.

Ditanya mengenai peluang, Azman yang juga merupakan Naib Ketua Pemuda PAS Pusat menjelaskan ia cerah memandangkan PAS telah berjaya memenangi tiga Dun di dalam parlimen tersebut.

Pemuda PAS juga katanya, telah mengadakan pertemuan dengan Ketua Polis Negeri Terengganu agar mereka menjalankan tugas dengan profesional dan tidak bersifat berat sebelah.

“Apa yang dibimbangi, sekiranya Dato’ Wan Farid dipilih sebagai calon, beliau yang juga merupakan Timbalan Menteri di Kementerian Dalam Negeri menggunakan kuasa untuk kepentingan dirinya.

“Jadi, kita minta supaya polis bertindak dengan profesional dan adil,” katanya lagi.

Azman berkata, isu pengundi hantu mungkin akan timbul lagi memandangkan daftar pemilih yang digunakan merupakan daftar pemilih yang lama.

Mengulas mengenai kempen PRK ini juga ujarnya, telah dimulakan dengan pemberian wang royalti minyak kepada Terengganu sebagai gula-gula kepada pengundi khususnya di Kuala Terengganu.

“Itupun kita belum pasti adakah rakyat Terengganu akan dapat menikmatinya atau pihak tertentu sahaja,” tegasnya.

PAS katanya, mengalu-alukan kedatangan kesemua jentera daripada negeri-negeri termasuk daripada rakan-rakan Pakatan Rakyat bagi membantu merampas kerusi Parlimen Kuala Terengganu daripada BN. – mns_

PETUA MENANG PILIHANRAYA DARI NAJIB

najibSemalam Najib datang bawa 408juta untuk Mat Said. Punyalah lebar senyuman Mat Said, hingga mencecah telinga. Dijulangnya tinggi-tinggi replika cek. Maklumlah orang tak pernah terima royalti sebanyak tu. Tapi tidakkah dia sedar bahawa yang sepatutnya layak diterima berganda-ganda lebih dari itu? Sepatut dapat 5 bilion lebih, tapi dgula-gulakan dengan tambahan 408juta. Dekat pilihanraya pulak tu! Rakyat Terengganu macam tak faham pulak…Biasalah tu setiap kali pilihanraya dekat, macam-macam la bawa itu dan ini. Kekadang sekadar janji kosong sahaja.

Berbalik kepada tajuk, antara isi kandungan ucapan Najib semalam, beliau memberi petua untuk menang pilihanraya. Katanya, “Kalau nak menang pilihanraya, kena MESRA RAKYAT dan MERENDAH DIRI selalu. Tak payah teori dari Cambridge, tak payah teori dari Oxford. “

Penulis rasa kena setuju dengan Najib kali ini. Yang menariknya, sangat dalam maknanya apabila Najib sebut ‘tak payah teori dari Cambridge dan Oxford’. Waktu Najib sebut, penulis terus teringatkan Idris yang memang kuat ‘mengaji’ kata orang Terengganu. Pernah pergi Oxford dan Cambridge. Belajar teori itu dan teori ini.Lalu apabila memerintah Terengganu, beliau memperkenalkan istilah itu dan ini. Terakhir sebelum beliau di’guling’kan, teori ‘Blue Ocean Strategy’ sempat dibawa masuk ke Wisma Darul Iman. Itulah strategi yang digunapakai oleh Umno waktu pilihanraya umum ke 12. Kalau terjemah, ia jadi’Strategi Lautan Biru’. Tentu pembaca ingat tentang lautan biru, kan? Ternyata Najib memang tidak sukakan Idris sebagaimana dalam diam beliau tak sukakan Pak Lah. Memang patut pun, sebab Idris kamcing dengan Pak Lah. Segala permintaan Idris, Pak Lah turuti. Sehinggalah permintaan terakhir dari Idris ialah memberi perhatian yang penuh terhadap Terengganu dalam PRU12, menyebabkan Pak Lah hilang 4 negeri lain. Ini kesilapan terbesar Pak Lah yang menyebabkan pimpinan lain menyalahkannya.

Mat Said pula memang patut menarik nafas lega kerana 2 perkara. Pertama kerana dapat 408 juta walaupun jauh nilainya berbanding 5 bilion lebih. Kedua kerana pemerintahan beliau sudah diberi pengiktirafan oleh Bakal Perdana Menteri (entah jadi ke tidak) untuk menguruskan sendiri wang royalti petroleum.

dipetik dari http://tranungdaily.blogspot.com