• Orang Mude Geng Kite

  • SUMBANGAN

    DPPKT mengalu-alukan sumbangan kewangan pengunjung laman ini untuk menggerakkan aktiviti-aktiviti semasa DPPKT. Sumbangan yang ingin dihulurkan boleh dimasukkan ke akaun Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu, nombor akaun 13017010077298, Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) cawangan Kuala Terengganu @ kirimkan wang pos ke alamat: BENDAHARI Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu Lot 129, Kampung Dusun, Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu. Ingatan:Sila tulis 'Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu' sahaja pada penerima wang pos tersebut. Sumbangan yang bakal dihulurkan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih, Jazakallah....
  • Kalendar

    Jun 2008
    M T W T F S S
    « May   Jul »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • GERAMMM

  • Kunjungan

    • 231,651 hits
  • RSS harakah

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS Aliran

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS KeAdilan

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS MalaysiaKini

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • Laman

  • ALBUM

    10/3/2011

    IMG_1701

    IMG_1702

    IMG_1703

    IMG_1704

    More Photos
  • a

  • PENAFIAN

    Blog ini adalah milik Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu(DPPKT). Walaubagaimanapun, isi artikel-artikel yang terkandung dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian DPPKT. Ada yang di'copy paste'kan daripada laman-laman web atau blog-blog lain apabila ada isu-isu yang sama dibincangkan, agar blog akan sentiasa meriah dengan isu semasa. Kami menerima komen atau kritikan membina dari rakan-rakan sama ada kawan mahupun lawan.
  • ALAMAT & PERHUBUNGAN

    Pejabat Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu, Kampung Kolam Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman. No Tel : 09 6178591, faks : 09 6178592, email : dppktrg@yahoo.com web : https://dppkt.wordpress.com

PERHIMPUNAN BANTAH KENAIKAN PETROL

SATU PERHIMPUNAN BESAR-BESARAN BAGI

MEMBANTAH KENAIKAN HARGA PETROL AKAN

DIADAKAN DI MASJID KAMPUNG BARU SELEPAS

SOLAT JUMAAT 13 JUN 2008.

JOM PAKAT GI RAMAI2

TAKBIR!

4JJI AKBAR, 4JJI AKBAR, 4JJI AKBAR

Advertisements

3 Respons

  1. Mana boleh eja Allah (bahasa Arab) dengan 4JJI ,…. tak sopan. Lebih baik tulis ALLAHU. Jangan buat macam tu lagi…. kan ni web Pemuda Islam…. tak comel langsung !!!! Jangan ulangi lagi.

  2. Kan tu kalimah ALLAH … Nama Yang Maha Agung !!!!!!

  3. saya secara peribadi(bukan atas kapasiti dppkt) tidak nampak di mana salahnya menggunakan kreativiti huruf2 rumi utk eja ALLAH. Dan letaknya pun bukan tempat yg dilarang syarak seperti dlm tandas, dan tempat2 yg dikeji syarak. Pohon dikemukakan dalil Naqli (Qur’an dan Sunnah sekiranya ia bertentangan dgn syarak).

    WAlaubagaimanapun, saya berterima kasih atas teguran PakLi. Tapi saya tetap dgn pendirian ianya harus digunakan kerana pembaca faham apa yg ditulis. Tidak ada kekeliruan di situ.

    Kalau boleh dilanjutkan, saya suka bawa contoh kaligrafi Cina. Kalimah suci ALLAH dan lain2 ayat al Qur’an yg ditulis dlm kaligrafi cina dibolehkan oleh syarak. Tidak ada rasanya ulama’ yg mengharamkannya walaupun ia tidak digunakan di zaman Nabi.

    WALLAHU A’LAMU BISSOWAB

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: