SUKAN PASTI WAKAF MEMPELAM

Sabtu, 3 Mei-Penyelaras Pemuda Dun Wakaf Mempelam telah menganjurkan Sukan Pasti di Lorong Siakap, Losong Haji Mat Syafie. Program yang bermula seawal jam 8 pagi itu dihadiri oleh kira-kira 300 di kalangan ibubapa, guru-guru, pelajar-pelajar Pasti seluruh dun Wakaf Mempelam, pemuda-pemuda dan orang awam.

Ketua Penyelaras Pemuda Dun, Saudara Mohd Yusof Embong berkata, program tersebut merupakan acara tahunan yang sudah menjadi tradisi kepada Pasti dun bagi memilih atlit-atlit cilik yang akan bertanding di peringkat Kawasan yang bakal diadakan pada 10 Mei ini di perkarangan Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu.

Tinjauan DPPKT mendapati suasana ceria dan orang ramai berkunjung di tapak sukan untuk melihat gelagat kanak-kanak yang menyertai sukan tersebut. Pelbagai acara disediakan seperti mengisi air menggunakan straw, lari dalam kasut but, lumba tarik upih, bolasepak, bolajaring dan beberapa acara lain.

Di sebelah petang selepas zohor, penganjur memulakan acara bolasepak. Ibubapa dan orangramai tidak kering gusi menyaksikan peserta bermain bola dengan penuh semangat.

Akhirnya, majlis diakhiri dengan Penyampaian hadiah oleh Yang Berhormat Haji Mohd Abdul Wahid Endut, isteri beliau Puan Fatimah, dan Ketua Pemuda DPPKT, Ustaz Ahmad Kamal Ali.

Advertisements

2 Respons

  1. saya nk senarai pasti parlimen kuala terengganu ataupun pasti wakaf mempelam utk membuat penukaran anak saya d sana kerana berpindah..

  2. SAYA INGIN MENONTON RAKAMAN PELAJAR PASTI BERCERITA SEWAKTU PERTANDINGAN BAKAT PASTI DI SEK REN ISLAM SRI BAYAN, PAKA, DUNGUN, TERENGGANU

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: