NAJIB BAGAIKAN BURUNG HANTU RINDUKAN BULAN

Masih terngiang di telinga rakyat Malaysia bagaimana Perhimpunan Agung UMNO tahun lalu dipenuhi dengan gelak ketawa pemimpinnya serta dihiasi lawak kelucahan oleh Pak Lah dan Najib. Ianya akan menjadi kenangan manis bagi Pak Lah kerana saat ini tiada lagi tawa hatta senyum ikhlas pada wajahnya. Setiap hari dipenuhi dengan serangan oleh mereka yang pernah mengaku sahabat setia.

Dalam kekalutan krisis ini, Najib bagaikan pungguk yang memerhatikan bulan untuk mengambil alih jawatan PM setelah Pak Lah menyatakan kesanggupannya melepaskan jawatan itu kepada timbalannya. Ada nasihat kepada Najib:Jangan terlalu berpegang pada janji Pak Lah kerana rekod penipunya sangat banyak, bimbang Najib boleh jadi mereng dengan janji itu.

Di sebalik janji Pak Lah itu, maka timbul pula seorang lagi naib presiden yang agak lantang sejak akhir-akhir ini iaitu Muhyiddin. Mungkin lantikan sebagai Menteri yang menjaga perdagangan antarabangsa meletakkannya sebagai seorang yang hebat selepas asyik menjaga soal petani yang bertaraf rendah. Lantas beliau menyokong jawatan presiden dan timbalan presiden boleh ditandingi.

Namun, sediakah Pak Lah melepaskan jawatan PM itu pada saat ini? Apa akan jadi pada Pak Lah jika beliau meletak jawatan? Dan jika benar, Negara kita mempunyai dua orang bekas PM yang pasti akan terus menghoyong hayangkan kepimpinan yang sedia ada.

Advertisements

Satu Respons


  1. KALAU NAK BUAT BLOG, JANGAN LUPA MASUK LAMAN WEB “Leoxa.com”
    (Themenya Cantik Sangat & Boleh Letak Adsense)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: