KONSERT 10 MEI DI STADIUM BARU

Sempena perasmian Stadium baru di Gong Badak nanti, Kerajaan Negeri menjemput DYMM Tuanku Sultan Mizan Zainal Abidin untuk merasmikannya. Ini memang sewajarnya dilakukan sebagai tanda penghargaan, penghormatan dan terima kasih Ahmad Said di atas pelantikan beliau sebagai Menteri Besar Terengganu. Namun apa yang menyedihkan ialah, satu Konsert sempena perasmian tersebut diadakan bagi menarik rakyat Terengganu ke Stadium tersebut untuk memeriahkan lagi upacara perasmian. Datuk Siti Nurhaliza mungkin merupakan artis contoh di kalangan artis-artis Malaysia. Tetapi Anuar Zain merupakan artis yang menunjukkan contoh yang tidak baik kepada masyarakat apabila membuat kenyataan yang bercanggah dengan nilai-nilai akhlak seorang muslim. Sila baca kenyataan beliau apabila ditanya berkenaan Majlis Makan Malam “A Nite with Anuar Zain” yang telah berlangsung di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur pada 2 Mei 2008 lalu; “Pada malam itu, saya akan jadi milik mereka. Jadi mereka boleh buat apa sahaja pada saya. Mereka semua boleh cium dan duduk atas riba saya kalau mereka mahu,”.

Sila tonton klip video di bawah(bukan malam 2 mei):

Kalau Kerajaan Perlis boleh akur dengan permintaan Muftinya yang mahu Jom Heboh TV3 mematuhi peraturan-peraturan yang ditetapkan bagi mengelakkan maksiat atau gejala sosial berleluasa,kenapa Mufti Terengganu tidak melakukan perkara yang sama terhadap kemasukan artis melalui program hiburan yang sudah tentu melalaikan dan dipenuhi dengan maksiat.

DPPKT kesal atas sikap Kerajaan Terengganu yang terus menerus menghidangkan hiburan melalaikan untuk rakyat Terengganu. Ustaz Wan Hamidi Embong, Ketua Lajnah Tarbiyyah Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu menyatakan rasa terkilannya terhadap tindakan kerajaan negeri menganjurkan konsert seumpama itu.“Kami sangkakan Kerajaan Terengganu yang dipimpin oleh Menteri Besar baru Dato’ Ahmad Said akan berbeza berbanding di zaman Dato’ Seri Idris Jusoh dalam isu hiburan. Ternyata sangkaan kami meleset. Kami harap Menteri Besar mengkaji semula program-program hiburan yang akan dilaksanakan di Terengganu agar bertepatan dengan ajaran Islam sebenar, supaya tidak mengundang gejala sosial yang semakin hari semakin parah.” Katanya ketika diminta mengulas lanjut.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: