MB TERENGGANU HOYONG HAYANG, PM BAGAIMANA?

 Utusan Malaysia dipetik: ‘Ahmad yang juga Ketua UMNO Bahagian Kemaman memberitahu, pada masa ini beliau hanya mahu menumpukan perhatian terhadap kerajaan negeri pimpinannya yang baru dibentuk dan pada anggapannya masih belum stabil. “Kerajaan negeri pun tak stabil lagi, baru nak terhoyong-hayang, hendak bertanding macam mana?… setakat ini tak ada keputusan lagi (bertanding),” katanya.’

Kita patut puji Ahmad Said atas sikapnya yang sangat jujur dan berterus terang. Beliau mengakui kedudukannya dan kerajaan negeri Terengganu masih tidak stabil. Ini patut dicontohi oleh Pak Lah dan kerajaan pusat. Pak Lah sekarang ini dalam siri lawatan ke sana ke sini untuk mendapatkan sokongan dari perwakilan Umno negeri-negeri. Terbaru, beliau telah ke Johor dan media arus perdana menggambarkan bahawa Pak Lah mendapat sokongan penuh Umno Johor untuk terus menjadi Perdana Menteri.

Sementara itu, Tun Mahathir terus mengasak beliau agar meletakkan jawatan secepat mungkin sebelum Umno menjadi semakin parah. Apabila ditanya wartawan adakah perlu beliau bertemu dengan Pak Lah. Mahathir dengan sinisnya menjawab tak perlu sebab sudah beberapa kali bertemu sebelum ini, sambil terus mendesak supaya Pak Lah letak jawatan.

Advertisements

2 Respons

  1. selamat berjuang aja.. but Do you know that Democrazy is Kaafir System..???

  2. apa dalil demokrasi sistem kafir? cuba saudara baca tulisan2 Syeikh Yusof Al Qaradhawi berkenaan demokrasi dlm kitab “Min Fiqhid Daulati fil Islam…”buka mukasurat 130, bwh tajuk: Al Islam wad Demokratiyyah”.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: