• Orang Mude Geng Kite

  • SUMBANGAN

    DPPKT mengalu-alukan sumbangan kewangan pengunjung laman ini untuk menggerakkan aktiviti-aktiviti semasa DPPKT. Sumbangan yang ingin dihulurkan boleh dimasukkan ke akaun Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu, nombor akaun 13017010077298, Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) cawangan Kuala Terengganu @ kirimkan wang pos ke alamat: BENDAHARI Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu Lot 129, Kampung Dusun, Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu. Ingatan:Sila tulis 'Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu' sahaja pada penerima wang pos tersebut. Sumbangan yang bakal dihulurkan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih, Jazakallah....
  • Kalendar

    Mac 2008
    I S R K J S A
    « Feb   Apr »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • GERAMMM

  • Kunjungan

    • 232,380 hits
  • RSS harakah

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS Aliran

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS KeAdilan

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS MalaysiaKini

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • Laman

  • ALBUM

  • a

  • PENAFIAN

    Blog ini adalah milik Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu(DPPKT). Walaubagaimanapun, isi artikel-artikel yang terkandung dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian DPPKT. Ada yang di'copy paste'kan daripada laman-laman web atau blog-blog lain apabila ada isu-isu yang sama dibincangkan, agar blog akan sentiasa meriah dengan isu semasa. Kami menerima komen atau kritikan membina dari rakan-rakan sama ada kawan mahupun lawan.
  • ALAMAT & PERHUBUNGAN

    Pejabat Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu, Kampung Kolam Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman. No Tel : 09 6178591, faks : 09 6178592, email : dppktrg@yahoo.com web : https://dppkt.wordpress.com

DATUK AHMAD SAID PECAHKAN AMALAN TRADISI

Daripada darijauh.wordpress.com

Berita Datuk Ahmad Said dilantik sebagai Menteri Besar Terengganu yang baru telah menggemparkan rakyat.  Aku telah menerima beberapa panggilan telefon daripada sahabat-sahabat yang menanyakan persoalan tersebut.  Malahan, di warung dan kedai kopi tidak lekang dari bibir pengunjungnya untuk berbicara soal ini.

    Yang aku ingin highlightkan di sini ialah budaya ‘yes bos’ dalam UMNO seperti yang ditegur oleh Tun Mahathir akhirnya dipecahkan sempadannya oleh Datuk Ahmad Said.  Tun telah membidas ahli UMNO yang asyik mengikut telunjuk ketua (PM) tanpa sebarang bangkangan walaupun dalam hati jauh untuk bersetuju.  Hari ini, disebalik ugutan agar tidak menerima watikah pelantikan sebagai MB atau beliau akan dilicutkan keahlian, Datuk Ahmad Said tegar dengan pendirian untuk melawan arus pucuk pimpinan kerana beliau sedar bahawa Idris Jusoh telah banyak melakukan kerosakan bukan sahaja kepada negeri bahkan juga terhadap UMNO Terengganu itu sendiri.  Datuk Ahmad Said telah belajar daripada Tun Mahathir-biar berani menegur kerana untuk kebaikan.

    Setelah Datuk Ahmad Said memulakannya di Terengganu, tidak mustahil beberapa orang lagi akan melawan arus dengan politik tradisi yang diamalkan sejak sekian lama.  Ku Li dan Azalina Othman telah bersuara untuk mengambil alih pimpinan masing-masing.

    Ku Li yang telah banyak kali menegur soal kepimpinan Pak Lah sekali lagi menyuarakan untuk bertanding jawatan Presiden UMNO.  Ketepikan soal menang-kalah, yang penting berani kerana kebaikan.

    Kepada semua pemimpin baik di pihak kerajaan mahupun pembangkang, bersuaralah jika anda tahu ada yang lebih baik daripada yang sedia ada.  Janganlah menjadi syaitan bisu yang akhirnya membawa kepada kehancuran negara.

    Tahniah kepada Datuk Ahmad Said!

Advertisements

3 Respons

  1. TERUSKAN PERJUANGKAN ANDA, BONGKAR SEGALA KEMUNGKARAN

  2. Biarkan sahaja mereka hancur dengan perangai tamak haloba gila kuasa… Nanti senang PAS amik alih kerajaan. So, PAS siap sedia untuk dapat sebuah lagi kerajaan baru… muahahaha.. Insya Allah.

  3. aku cume harap mat said akan jalankan tanggungjawab dengan jujur,amanah.Jangan mat said pulak yang tikam rakyat dari belakang.jangan la buat bangunan tinggi2 kalau nasib rakyat jadi malang.bagi bantuan pada rakyat t’ganu.biar gok xdok orang miskin kt ganu eh.lagi 1,rumah mat said kat teluk kalong tu beso giler.ambik sen mene gok wak rumoh beso2?kalu mat said pakai duit rakyat,sendiri mau ingat aaa..kat dunia blh la b’senang lenang,tapi ms ngadap ALLAK S.W.T,tau la nasib gane…nasihat ikhlas..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: