BE END (BN) SUDAH TIDAK POPULAR

Berdasarkan kepada keputusan PRU12 baru-baru ini, kerajaan Umno dan Barisan Nasional mendakwa mereka masih lagi relevan kerana masih menang dalam PRU12, walaupun tidak mendapat mandat majoriti 2/3. BN memenangi 140 daripada 222 kerusi parlimen manakala kerusi Dewan Undangan Negeri pula, BN memenangi sebanyak 307(termasuk menang tanpa bertanding) dan Barisan Alternatif memenangi sebanyak 198(PAS 83, DAP 73, PKR 40, BEBAS 2). Berdasarkan kepada angka tersebut, BN seolah-olah dilihat sebagai masih kuat dan relevan bagi rakyat Malaysia. Tetapi tahukah anda bahawa undi popular mereka merosot dengan teruk? Sila teliti carta di bawah:

Berdasarkan petunjuk ini juga, kita yakin bahawa Barisan Alternatif mampu menang PRU12 sekiranya tuntutan menggunakan kaedah jari celup dakwat dan pembatalan Undi Pos dikuatkuasa dan dilaksanakan.
Pada masa akan datang, kita akan melihat perubahan yang besar dan tidak munasabah kepada peta persempadanan politik Malaysia bagi memenuhi kehendak kemenangan Umno Barisan Nasional. Mereka sudah pasti akan melakukan sesuatu untuk mengekalkan status quo mereka di bumi bertuah ini.
dppkt: Pakat-pakat berdoa agar yb2 umno Terengganu isytihar masuk Pas/PKR.
Advertisements

Satu Respons

  1. tak suke PAS bergabung dengan PKR. PKR ni mengarut aje tak perjuangkan Islam langsung

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: