AMARAN! MANIFESTO BN TIDAK MENJAMIN KESELAMATAN PENGUNDI HANTU

Kempen Pilihanraya Umum Ke-12 memasuki fasa yang lebih hebat minggu ini. Pemuda-pemuda PAS telah berikrar untuk menumpukan sepenuhnya kepada gerak kerja di bilik gerakan hingga selesai pengumuman keputusan pilihanraya. Segala urusan harian kini seratus peratus adalah terhadap perjuangan parti.

Maklumat terbaru dari risikan dalaman menyatakan UMNO/BN (Berehi Nawok) akan melakukan penipuan pada 8 Mac nanti. Mereka tidak lagi membawa ‘hantu-hantu’ dari luar kerana amaran keras daripada Presiden PAS amat menggerunkan mereka. Kini, ‘hantu-hantu’ tempatan pula dilatih untuk mengundi di 2 atau 3 tempat dalam negeri Terengganu.

Namun, jentera pemuda telah siap siaga dengan taktik kotor mereka ini. Sukarelawan PAS telah diamanahkan untuk mengesan gerak geri ‘hantu-hantu’ tempatan ini semasa proses pengundian nanti. Yang nyata, banyak laporan penipuan oleh pihak SPR sendiri telah kita buat dan tiada maklum balas diterima. Oleh itu, untuk mengelakkan sebarang perkara yang tidak diingini, amaran diberikan kepada ‘hantu-hantu’ supaya tidak mengambil risiko yang membahayakan diri. Adakah berbaloi dengan RM2000 untuk misi anda? Mengkhianati diri dan suara rakyat.

ANDA CUMA ADA SATU UNDI!

Advertisements

3 Respons

  1. ana cadangkan pada hari pengundian, tugaskan ahli/unit amal merakam setiap pusat pengundian, mana tahu rakaman tersebut boleh membantu sebagai bahan bukti apabila diperlukan.. moga kejayaan menyebelahi PAS/BA..

  2. ana cadang satu je.. masa mengundi kekgi, ada la yang sanggup bawak kamera ke, handy cam ke, ambik gambar@video perjalanan pengundian jam 8 – 5 ptg.. bende tu bleh wat bahan bukti kalu ada masalah nanti… pikir2kan untuk kebaikan semua.. moga PAS/BA mendapat kejayaan.. insyaAllah..

  3. Kita tengok kes2 yang akan dibentangkan lepas PRU nanti. Konpem berlambak. Masa tu, geng2 BN dah kecut gemuruh dalam pejabat atas kerusi empuk yang sudah tidak terasa keempukannya lagik. Haha.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: