• Orang Mude Geng Kite

  • SUMBANGAN

    DPPKT mengalu-alukan sumbangan kewangan pengunjung laman ini untuk menggerakkan aktiviti-aktiviti semasa DPPKT. Sumbangan yang ingin dihulurkan boleh dimasukkan ke akaun Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu, nombor akaun 13017010077298, Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) cawangan Kuala Terengganu @ kirimkan wang pos ke alamat: BENDAHARI Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu Lot 129, Kampung Dusun, Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu. Ingatan:Sila tulis 'Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu' sahaja pada penerima wang pos tersebut. Sumbangan yang bakal dihulurkan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih, Jazakallah....
  • Kalendar

    Februari 2008
    I S R K J S A
    « Jan   Mac »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    2526272829  
  • GERAMMM

  • Kunjungan

    • 232,413 hits
  • RSS harakah

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS Aliran

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS KeAdilan

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS MalaysiaKini

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • Laman

  • ALBUM

  • a

  • PENAFIAN

    Blog ini adalah milik Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu(DPPKT). Walaubagaimanapun, isi artikel-artikel yang terkandung dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian DPPKT. Ada yang di'copy paste'kan daripada laman-laman web atau blog-blog lain apabila ada isu-isu yang sama dibincangkan, agar blog akan sentiasa meriah dengan isu semasa. Kami menerima komen atau kritikan membina dari rakan-rakan sama ada kawan mahupun lawan.
  • ALAMAT & PERHUBUNGAN

    Pejabat Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu, Kampung Kolam Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman. No Tel : 09 6178591, faks : 09 6178592, email : dppktrg@yahoo.com web : https://dppkt.wordpress.com

PAK LAH TIPU LAGI…TUKARLAH!

pm.jpg Presiden UMNO, Pak Lah telah secara terang-terangan menipu rakyat Malaysia. 24 jam lepas beliau menyatakan bahawa parlimen tidak akan dibubar esok (hari ini). Tapi hari ini berlaku sebaliknya. Sungguh memalukan apabila cucu ulamak terkenal ini tabiatnya suka menipu.

Sebelum ini kita ditipu dengan tawaran pendidikan percuma dan tidak mustahil segala janji-janji yang ditabur adalah kosong semata-mata. Ini termasuk pembangunan koridor seperti ECER, NCER, Sabah dan Sarawak (SCORE…bimbang jadi SCOMI).

Di sini suka saya memetik kata-kata beliau ketika berucap dihadapan 3000 orang kakitangan awam pada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam Kelapan (Mappa VIII) 2008 di sini hari ini. Ketika mengulas laporan World Competitiveness Year Book bahawa Malaysia adalah ke-6 terbaik dunia, beliau berkata:

‘‘Di atas kita ialah China, Kanada, Amerika Syarikat, India dan Taiwan.

‘‘Bukan kita hendak bohong rakyat kerana kalau bohong, tidak lamalah kerajaan yang sedia ada ini lingkup.”

Ini merupakan doa Pak Lah, jika dia bohong maka tidak lamalah kerajaan yang diperintahnya sekarang dapat bertahan.

Jadi setelah siri rentetan pembohongan oleh Pak Lah ini, maka ada peluang untuk kerajaan sekarang tumbang berdasarkan ucapannya di atas. Janganlah kita menjadi buta dan tuli lagi untuk memilih pemimpin seperti ini. Bekas ahli kabinet beliau juga telah tercalit dengan pelbagai keaiban. Salah laku moral, rasuah, menentang Islam, penipuan dan penindasan adalah resipi utama parti UMNO dan BN.

Gunalah peluang yang diberikan ini dengan sebaiknya untuk memilih pemimpin yang benar-benar ingin menegakkan kebenaran. Yang benar-benar mahu mendaulatkan kitab suci bukannya yang hanya pandai berpuisi.

Advertisements

Satu Respons

  1. “aku cari damai abadilaa sgt…memang pndai sgt berpuisi die ni..xsngka M’SIA dipimpin oleh org mcm ni..sedih sgt bila negara tercinta ni senang diperkotak-katikkan oleh negara sekecil pulau (S’PURA) dek kerana kelemahan dan kebodohan pemimpin kite..mahukah kite terus diperkudakan mereka ini..FIKIRKANLAH sebaiknye..sudah bnyk tanda kepincangan mereka terpapar..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: