• Orang Mude Geng Kite

  • SUMBANGAN

    DPPKT mengalu-alukan sumbangan kewangan pengunjung laman ini untuk menggerakkan aktiviti-aktiviti semasa DPPKT. Sumbangan yang ingin dihulurkan boleh dimasukkan ke akaun Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu, nombor akaun 13017010077298, Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) cawangan Kuala Terengganu @ kirimkan wang pos ke alamat: BENDAHARI Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu Lot 129, Kampung Dusun, Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu. Ingatan:Sila tulis 'Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu' sahaja pada penerima wang pos tersebut. Sumbangan yang bakal dihulurkan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih, Jazakallah....
  • Kalendar

    Februari 2008
    I S R K J S A
    « Jan   Mac »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    2526272829  
  • GERAMMM

  • Kunjungan

    • 232,218 hits
  • RSS harakah

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS Aliran

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS KeAdilan

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS MalaysiaKini

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • Laman

  • ALBUM

    10/3/2011

    IMG_1701

    IMG_1702

    IMG_1703

    IMG_1704

    More Photos
  • a

  • PENAFIAN

    Blog ini adalah milik Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu(DPPKT). Walaubagaimanapun, isi artikel-artikel yang terkandung dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian DPPKT. Ada yang di'copy paste'kan daripada laman-laman web atau blog-blog lain apabila ada isu-isu yang sama dibincangkan, agar blog akan sentiasa meriah dengan isu semasa. Kami menerima komen atau kritikan membina dari rakan-rakan sama ada kawan mahupun lawan.
  • ALAMAT & PERHUBUNGAN

    Pejabat Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu, Kampung Kolam Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman. No Tel : 09 6178591, faks : 09 6178592, email : dppktrg@yahoo.com web : https://dppkt.wordpress.com

TAMAN TAMADUN ISLAM:SATU PERJALANAN JAUH

masjid-kristal.jpgPerasmian Taman Tamadun Islam (TTI) yang disempurnakan oleh Perdana Menteri pada 3 Februari lalu telah mendapat liputan meluas media-media tempatan. TTI yang masih belum siap sepenuhnya itu menempatkan binaan-binaan model masjid terkemuka seluruh dunia. Maka berduyun-duyunlah rakyat Terengganu malahan ada dari luar negeri datang untuk melihat ‘pembangunan’ yang hebat itu.

Kenderaan hanya dibenarkan parking kira-kira 1-2 kilometer dari TTI untuk mengelakkan kesesakan di TTI. Namun, oleh kerana keinginan untuk melihat projek pembangunan yang hebat ini, mereka gagahkan diri untuk berjalan sejauh itu dibawah panas terik. Hingga ada yang menyindir, masjid yang boleh buat sembahyang depan rumah malas nak pergi tapi masjid yang tak boleh buat sembahyang gagah pula nak pergi walau berbatu jauhnya.

Akhirnya sampai juga ke TTI, maka bolehlah dilihat secara dekat monumen-monumen tersebut. Namun ada suara-suara yang terdengar di telinga mengatakan lebih baik tengok dalam majalah, lagi cantik. Ada juga yang berkata lagi cantik monumen yang dipapar dalam banner di seluruh negeri daripada yang real.

Selepas puas mengomel, tibalah masa untuk pulang. Rupa-rupanya baru tersedar bahawa kereta diletakkan berbatu jauhnya. Masa datang tadi tak terasa pula jauhnya. Dalam keletihan berjalan jauh itu, ianya bertambah letih apabila melihat kereta dari jauh. Apabila sampai di kereta, keletihan sudah tidak dapat dikatakan lagi setelah melihat sehelai nota terselit di wiper kereta. Sah itu surat saman sebab salah tempat parking.

Agaknya duit saman inilah yang digunakan untuk TTI.

********************************************

dppkt: Artikel ini dihantar kepada dppkt oleh seorang sahabat yang sengaja mengunjungi TTI untuk melihat sendiri monumen-monumen Islam yang dibina oleh Patrick Lim itu.

Advertisements

Satu Respons

  1. Setuju…
    Hari tu p sana mmg sesak giler. Dh dkt stengah jam dok jame ms nk masuk, sampai dpn pintu gerbang, en polis suruh pusing, x bagi masuk. Jamed lagi on the way kuar, parking kt ujung. Jalan kaki masuk dkt 15 minit dgn teriknya… mAse nk balik mmg x larat giler nk pi kat kreta. Pasni x mau dtg dh…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: