DOA MEMOHON KESELAMATAN DAN KEMENANGAN

TuanGuru Berdoa

WAHAI TUHAN KAMI, BERILAH KAMI PERASAAN TAKUT KEPADA MU YANG DAPAT MENGHALANG KAMI DARI KEMAKSIATAN. DAN BERILAH KAMI KETAATAN KEPADAMU YANG MENYAMPAIKAN KAMI KE SYURGAMU, DAN BERILAH KEYAKINAN YANG MEMUDAHKAN KAMI MENGHADAPI BENCANA DI DUNIA.

WAHAI TUHAN KAMI, BERILAH KAMI KENIKMATAN PENDENGARAN, PENGLHATAN DAN KEKUATAN TUBUH BADAN SELAMA HIDUP KAMI DAN JADIKANLAH IA MEWARISI KAMI DAN BERILAH PEMBALASAN KEPADA ORANG YANG MENZALIMI KAMI. DAN TOLONGLAH KAMI TERHADAP ORANG YANG MEMUSUHI KAMI. DAN JANGANLAH ENGKAU JADIKAN BENCANA BAGI KAMI DALAM AGAMA KAMI. DAN JANGANLAH ENGKAU JADIKAN KEDUNIAAN ITU SEBESAR-BESAR CITA-CITA BAGI KAMI DAN YANG TIDAK SAMPAI BATASAN ILMU KAMI. DAN JANGANLAH ENGKAU BIARKAN ORANG YANG TIDAK MENARUH KASIHAN BELAS TERHADAP KAMI, DAPAT MENGUASAI KE ATAS KAMI.

WAHAI TUHAN KAMI, KAMI POHON PERLINDUNGAN DENGAN CAHAYA KESUCIAN MU DAN BERKAT KEBERSIHAN DAN KEAGUNGAN SIFAT JALAL ENGKAU, DARI SETIAP YANG DATANG PADA WAKTU MALAM KECUALI YANG DATANG DENGAN KEADAAN BAIK.

WAHAI TUHAN KAMI, ENGKAULHA PENOLONG KAMI, MAKA KEPADA ENGKAU KAMI MEMOHON PERTOLONGAN.

WAHAI TUHAN KAMI,ENGKAU LAH PELINDUNG KAMI,MAKA KEPADA ENGKAU LAH KAMI MEMOHON PERLINDUNGAN.

WAHAI TUHAN KAMI, ENGKAU LAH TEMPAT KAMI MENYELAMATKAN DIRI,MAKA KEPADA ENGKAU LAH KAMI MEMOHON KESELAMATAN.

WAHAI TUHAN YANG BAGINYA LEMAH DAN HINA SEGALA TENGKUK PEMBESAR DUNIA. DAN TUNDUK KEPADANYA SEGALA URUSAN DAN KEBESARAN RAJA-RAJA FIR’AUN, SELAMATKAN KAMI DARI PENGHINAAN DAN HUKUMAN SIKSAMU, DI WAKTU MALAM MAHUPUN SIANG, KETIKA KAMI TIDUR MAHUPUN KETIKA BERADA DI SUATU TEMPAT. TIADA TUHAN BAGI KAMI MELAINKAN ENGKAU, DEMI KEBESARAN WAJAH MU DAN KEMULIAAN KESUCIAN MU, HINDARKANLAH KAMI DARI SEGALA KEJAHATAN HAMBA-HAMBA MU, BERILAH KEMUDAHAN KEPADA KAMI DENGAN LIMPAH KURNIA DARI ENGKAU WAHAI TUHAN YANG MAHA PEMURAH.

WAHAI TUHAN , SAMA ADA ENGKAU MELEMBUTKAN HATI-HATI MEREKA UNTUK KAMI SEBAGAIMANA ENGKAU LEMBUTKAN BESI UNTUK NABI DAUD, DAN ENGKAU MENUNDUKKAN MEREKA SEBAGAIMANA ENGKAU TUNDUKKAN BUKIT BUKAU, GUNUNG GANANG UNTUK NABI SULAIMAN ATAU PUN ENGKAU KEMBALIKAN KEJAHATAN MEREKA AGAR BERPATAH BALIK KE ATAS MEREKA SENDIRI, DAN ENGKAU HANCUR LEBURKAN PAKATAN MEREKA DAN KACAUBILAUKAN KUMPULAN MEREKA DAN GONCANGKAN PENDIRIAN MEREKA DAN TURUNKANLAH YA ALLAH PANJI MEREKA RAPAT KE BUMI.

WAHAI TUHAN YANG TETAP HIDUP, YANG MENTADBIR URUSAN MAKHLUKNYA. WAHAI TUHAN YANG MEMPUNYAI KEAGUNGAN DAN KEMULIAAN. SESUNGGUHNYA ENGKAU BERKUASA KE ATAS TIAP-TIAP SESUATU.

selawatsyifa.jpg

Advertisements

Satu Respons

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: