KEMPEN BN BAHAYA!!!

 Kuala Teregganu, 26 Nov – ‘ Kempen Barisan Nasional (BN) Bahaya’ peringkat negeri Terengganu akan diadakan pada hari Sabtu, 1hb Disember, 2007. Kempen ini bertujuan untuk mendedahkan kepada rakyat tentang bahaya BN dan mengajak rakyat menolak BN dalam pilihanraya umum ke 12 yang akan datang.

Menurut Pegawai Penerangan PAS Negeri, Ustaz Ismail Che Dagang, kempen ini akan diadakan sehari suntuk, bermula dari awal pagi sehingga lewat malam. Ia akan dimulakan dengan program ‘Sarapan pagi bersama rakyat’.

Image“Tiga orang pimpinan PAS Pusat akan turun untuk bersama rakyat Terengganu. Mereka diketuai oleh Ketua Dewan Ulama, Y.B. Ustaz Mohd Daud Iraqi, berserta Ustaz Hj Abd Ghani Shamsuddin dan Ustaz Hj Mujahid Yusuf Rawa, yang kedua-duanya adalah Ahli Jawatankuasa PAS Pusat,” kata Ustaz Ismail.

Selain dari itu program ziarah ke tempat-tempat awam sambil mengagih-agihkan risalah penerangan tentang ‘BN Bahaya’ akan dibuat sejurus selepas program sarapan bersama rakyat, sehingga ke waktu tengahari.

Di sebelah petang pula akan diadakan ‘Dialog Rakyat’, suatu majlis ramah mesra dan ‘inter-aktif’ bersama rakyat setempat. Ini merupakan satu peluang keemasan kepada seluruh rakyat untuk mengenali lebih rapat dengan kepimpina dan PAS itu sendiri.

“Orang ramai boleh bertanya apa sahaja tentang PAS Terengganu khususnya dan komuniti PAS seluruhnya. Oleh yang demikian orang ramai boleh mendengar sendiri penjelasan-penjelasan secara berdepan bagi mengelakkan sebarang salah maklumat dan tanggapan terhadap PAS,” jelas Ustaz Ismail.

Perspektif negatif yang ditanamkan kepada rakyat oleh Umno dan agen-agen propaganda Umno terhadap PAS telah wujud sekian lama. Tembok pemisah yang telah diasaskan oleh penjajah British yang telah melabelkan pelbagai tohmahan dan wajah hitam kepada PAS disambung oleh Umno, selepas British meninggalkan Malaysia.

Sebagai sebuah parti politik yang sah dan organisasi yang berdaftar disisi undang-undang, PAS memainkan peranan didalam menuntut kemerdekaan dan perlaksanaan kontrak sosial dengan menjadi pelengkap kepada sistem demokrasi di Malaysia. Inilah antara inisiatif ‘Kempen BN Bahaya’ yang akan dijayakan nanti.

“Di sebelah malam, kita akan adakan ceramah penerangan ilmiah, yang akan melengkapkan program sehari kempen ‘BN Bahaya’. Program ini perlu kerana BN tidak memberikan ruang media yang adil kepada PAS, oleh yang demikian PAS akan turun sendiri bertemu masyarakat,” tambah Ustaz Ismail Che Dagang. – buletinonline.net.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: