• Orang Mude Geng Kite

 • SUMBANGAN

  DPPKT mengalu-alukan sumbangan kewangan pengunjung laman ini untuk menggerakkan aktiviti-aktiviti semasa DPPKT. Sumbangan yang ingin dihulurkan boleh dimasukkan ke akaun Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu, nombor akaun 13017010077298, Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) cawangan Kuala Terengganu @ kirimkan wang pos ke alamat: BENDAHARI Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu Lot 129, Kampung Dusun, Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu. Ingatan:Sila tulis 'Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu' sahaja pada penerima wang pos tersebut. Sumbangan yang bakal dihulurkan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih, Jazakallah....
 • Kalendar

  November 2007
  I S R K J S A
  « Okt   Dis »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • GERAMMM

 • Kunjungan

  • 232,078 hits
 • RSS harakah

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
 • RSS Aliran

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
 • RSS KeAdilan

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
 • RSS MalaysiaKini

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
 • Laman

 • ALBUM

  10/3/2011

  IMG_1701

  IMG_1702

  IMG_1703

  IMG_1704

  More Photos
 • a

 • PENAFIAN

  Blog ini adalah milik Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu(DPPKT). Walaubagaimanapun, isi artikel-artikel yang terkandung dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian DPPKT. Ada yang di'copy paste'kan daripada laman-laman web atau blog-blog lain apabila ada isu-isu yang sama dibincangkan, agar blog akan sentiasa meriah dengan isu semasa. Kami menerima komen atau kritikan membina dari rakan-rakan sama ada kawan mahupun lawan.
 • ALAMAT & PERHUBUNGAN

  Pejabat Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu, Kampung Kolam Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman. No Tel : 09 6178591, faks : 09 6178592, email : dppktrg@yahoo.com web : https://dppkt.wordpress.com

KEMPEN BN BAHAYA!!!

 Kuala Teregganu, 26 Nov – ‘ Kempen Barisan Nasional (BN) Bahaya’ peringkat negeri Terengganu akan diadakan pada hari Sabtu, 1hb Disember, 2007. Kempen ini bertujuan untuk mendedahkan kepada rakyat tentang bahaya BN dan mengajak rakyat menolak BN dalam pilihanraya umum ke 12 yang akan datang.

Menurut Pegawai Penerangan PAS Negeri, Ustaz Ismail Che Dagang, kempen ini akan diadakan sehari suntuk, bermula dari awal pagi sehingga lewat malam. Ia akan dimulakan dengan program ‘Sarapan pagi bersama rakyat’.

Image“Tiga orang pimpinan PAS Pusat akan turun untuk bersama rakyat Terengganu. Mereka diketuai oleh Ketua Dewan Ulama, Y.B. Ustaz Mohd Daud Iraqi, berserta Ustaz Hj Abd Ghani Shamsuddin dan Ustaz Hj Mujahid Yusuf Rawa, yang kedua-duanya adalah Ahli Jawatankuasa PAS Pusat,” kata Ustaz Ismail.

Selain dari itu program ziarah ke tempat-tempat awam sambil mengagih-agihkan risalah penerangan tentang ‘BN Bahaya’ akan dibuat sejurus selepas program sarapan bersama rakyat, sehingga ke waktu tengahari.

Di sebelah petang pula akan diadakan ‘Dialog Rakyat’, suatu majlis ramah mesra dan ‘inter-aktif’ bersama rakyat setempat. Ini merupakan satu peluang keemasan kepada seluruh rakyat untuk mengenali lebih rapat dengan kepimpina dan PAS itu sendiri.

“Orang ramai boleh bertanya apa sahaja tentang PAS Terengganu khususnya dan komuniti PAS seluruhnya. Oleh yang demikian orang ramai boleh mendengar sendiri penjelasan-penjelasan secara berdepan bagi mengelakkan sebarang salah maklumat dan tanggapan terhadap PAS,” jelas Ustaz Ismail.

Perspektif negatif yang ditanamkan kepada rakyat oleh Umno dan agen-agen propaganda Umno terhadap PAS telah wujud sekian lama. Tembok pemisah yang telah diasaskan oleh penjajah British yang telah melabelkan pelbagai tohmahan dan wajah hitam kepada PAS disambung oleh Umno, selepas British meninggalkan Malaysia.

Sebagai sebuah parti politik yang sah dan organisasi yang berdaftar disisi undang-undang, PAS memainkan peranan didalam menuntut kemerdekaan dan perlaksanaan kontrak sosial dengan menjadi pelengkap kepada sistem demokrasi di Malaysia. Inilah antara inisiatif ‘Kempen BN Bahaya’ yang akan dijayakan nanti.

“Di sebelah malam, kita akan adakan ceramah penerangan ilmiah, yang akan melengkapkan program sehari kempen ‘BN Bahaya’. Program ini perlu kerana BN tidak memberikan ruang media yang adil kepada PAS, oleh yang demikian PAS akan turun sendiri bertemu masyarakat,” tambah Ustaz Ismail Che Dagang. – buletinonline.net.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: