DEMO HINDRAF 25 NOV 2007

hindraf06.jpg

2 minggu lalu, rakyat Malaysia berhimpun secara aman sempena BERSIH, dan semalam (25 Nov) pula rakyat India pula berkumpul untuk menuntut pampasan dari kerajaan British kerana telah memerah tenaga bangsa India datang ke Tanah Melayu satu ketika dahulu. Mereka menuntut agar bagi setiap India di Malaysia dibayar sebanyak RM1juta seorang, yang menjadikan tuntutan penuh sebanyak RM27.7 trilion. Kali ini, sama seperti perhimpunan BERSIH, Polis melalui FRU tetap dan masih menggunakan kekerasan dengan menyembur ‘water canon’ dan ‘tear gas’ untuk menyuraikan perhimpunan yang dianggap haram itu.

hindraf-demo01.jpg

Dilaporkan bahawa lebih kurang 30 ribu orang hadir pada perhimpunan tersebut.

Nampaknya perhimpunan aman untuk menyatakan pendapat dan perasaan rakyat sudah terbudaya dalam jiwa rakyat. Tapi kerajaan tetap dengan sikap memekakkan telinga mereka untuk mengubah apa yang tidak betul dalam kerajaan terutamanya bertindak ZALIM terhadap rakyat. Perhimpunan Hindraf sebenarnya tidak membabitkan tuntutan terhadap kerajaan Malaysia tetapi pemimpin kerajaan merasakan ianya perlu dihentikan. Tindakan menghalang kaum India berhimpun secara aman dan menuntut Kerajaan British membayar pampasan tersebut merupakan manifestasi SIKAP NEO COLONIALISME pemimpin Barisan Nasional. Penjajah British telah kembali lama ke tanahair mereka tetapi sikap penjajah masih menebal di hati pemimpin Malaysia sehinggakan anak angkat merasa sakit hati apabila bapa angkat didesak sebegitu.

Advertisements

Satu Respons

 1. Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Bathin kpd semua Rakyat Malaysia yg beragama ISLAM.

  Tindakan segelintir HINDRAF yg xreti maknanya kekarmonian / sikap hormat menghormati bangsa/agama lain ygmana telah mencetuskan suasana yg TERAMAT MEMALUKAN seluruh bangsa INDIA Malaysia khasnya
  memang xboleh dimaafkan. Kita semua telah sediamaklum tindakan YANG TERAMAT BODOH, BONGKAK & BIADAP itu sememangnya xkena/xtepat pada hari dan masanya.
  Apakah motif BODOH mereka disebalik perbuatan YANG TERAMAT BODOH…BODOH…BODOH itu sengaja nak jadi HERO atau sengaja nak MENCARI NAHAS, Fikirlah dgn OTAK kamu YANG Xsedar DEK UNTUNG …. PERNAHKAH lain-lain PERSATUAN/PERTUBUHAN yg berbuat seperti kamu orang telah lakukan itu.
  BIADAP & BODOH….BODOH..BODOH…. Insiden yg meninggal kenangan HITAM yg xakan terpadam buat selama-lamanya bukan saja kepada orang ISLAM di Malaysia malah lain-lain bangsa dan Agama malah orang India Malaysia sendiri banyak yg xsetuju dgn tindakan BIADAP & BONGKAK & BODOH yg telah segelintir HINDRAF yg cetek pemikiran itu telah lakukan.
  Ayuh mari semua Bangsa Ku xkira apa bangsa & apa Agama mu JANGANLAH BERTINDAK mengikut hasutan IBLIS semata-mata …. kerana ianya akan berakhir kepada KECELAKAAN & PENYESALAN.
  Dalam kesibukan Rakyat Sejati Malaysia beramah Mesra meraikan rumah terbuka PM Malaysia ada pula SIBODOH … SIBIADAP & SIBONGKAK nak tunjuk KEBODOHAN
  ..KEBIADAPAN & SIKAP BONGKAK mereka pada masa yg. sama.
  Berpijaklah di BUMI yg nyata Fikir-fikirkanlah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: