SIAPA BERUK?

Himpunan 100 Ribu Bersih yang lalu menyimpan banyak kenangan pahit manis di kalangan peserta-pesertanya. Namun ada perkara yang harus diingat dan disemat dalam hati iaitu betapa angkuh dan kurang ajarnya menantu Pak Lah, Khairy yang MEMAKI peserta himpunan sebagai BERUK-BERUK di jalanraya.

Berikut merupakan petikan ucapan Caci Maki Khairy kepada peserta dalam Himpunan  yang disertai juga oleh Tuan Guru Dato’ Haji Abdul Hadi Awang, Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan lain-lain pemimpin Parti Pembangkang, termasuklah ulama’2 seperti Ustaz Abdul Ghani Shamsudin dari Persatuan Ulama’, Ustaz Ahmad Awang dan lain-lain:

“Pada masa akan datang, siapa saja (ahli-ahli Pemuda Umno) yang tidak berani menghunus keris dan menjulang keris Panca Warisan, mereka adalah pengkhianat kepada bangsa dan parti.”

Selain itu beliau juga mengingatkan parti pembangkang supaya menggunakan gelanggang yang betul iaitu pilihan raya umum jika mahu “melawan kerajaan” dan bukannya cuba menjadi hero dengan menganjurkan perhimpunan haram: “Jangan keluar di jalan raya, jangan cuba jadi hero di jalan raya, jangan buat seperti beruk di jalan raya.”

Sekiranya kita fikir masak2, ucapan beliau itu merupakan UCAPAN PENGISYTIHARAN PERANG TERHADAP ALLAH kerana ALLAH mengisytiharkan perang kepada sesiapa yang menghina dan memusuhi walinya. Wali di sini ialah ulama’ yang mewarisi tugas Nabi sallallahu alaihi wasallam dalam menegakkan kalimah ALLAH atas mukabumi. Wali Allah adalah kekasih Allah. Memaki dan memusuhi kekasih Allah , samalah dengan memusuhi Allah sendiri. BERTAUBATLAH wahai Khairy. Tariklah balik ucapan mu itu. Siapa yang tidak terasa? Penulis tidak berniat untuk menulis panjang, jadi sila teliti aksi dalam gambar di bawah, dan putuskan sendiri siapa beruk?

beruk1beruk1beruk1beruk1beruk1

Khairy mencerca peserta-peserta yang terdiri daripada gabungan NGO2 dan Parti -Parti Pembangkang itu ketika ucapan beliau di Perhimpunan Agong Umno baru2 ini. Ini bermakna ribuan perwakilan menyaksikannya secara langsung dan tak mungkin lagi ia dapat menafikannya. Penulis teringat perangai Bani Israel atau Yahudi yang tidak mengiktiraf bangsa lain sebagai manusia dan mereka menggelar bangsa lain sebagai GOYIM yang bermaksud BINATANG. Jadi, bila dihimpunkan maki hamun Khairy dengan perangai Yahudi, maka boleh disimpulkan bahawa Khairy dan sesiapa sahaja di kalangan pemimpin Umno yang menuduh peserta-peserta himpunan sebagai beruk adalah serupa YAHUDI!!! Dan sememangnya dalam al Qur’an sendiri ada menyebutkan , “kuunuu qirodatan khosi’iin” yang maksudnya, “Jadilah kamu kera yang hina.” Allah dalam ayat ini tujukan kera(spesies BERUK juga) itu kepada kaum Bani Israel yang ingkarkan perintah Allah.

beruk2beruk4beruk3beruk5

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: