• Orang Mude Geng Kite

  • SUMBANGAN

    DPPKT mengalu-alukan sumbangan kewangan pengunjung laman ini untuk menggerakkan aktiviti-aktiviti semasa DPPKT. Sumbangan yang ingin dihulurkan boleh dimasukkan ke akaun Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu, nombor akaun 13017010077298, Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) cawangan Kuala Terengganu @ kirimkan wang pos ke alamat: BENDAHARI Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu Lot 129, Kampung Dusun, Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu. Ingatan:Sila tulis 'Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu' sahaja pada penerima wang pos tersebut. Sumbangan yang bakal dihulurkan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih, Jazakallah....
  • Kalendar

    Oktober 2007
    I S R K J S A
    « Sep   Nov »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • GERAMMM

  • Kunjungan

    • 232,413 hits
  • RSS harakah

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS Aliran

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS KeAdilan

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS MalaysiaKini

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • Laman

  • ALBUM

  • a

  • PENAFIAN

    Blog ini adalah milik Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu(DPPKT). Walaubagaimanapun, isi artikel-artikel yang terkandung dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian DPPKT. Ada yang di'copy paste'kan daripada laman-laman web atau blog-blog lain apabila ada isu-isu yang sama dibincangkan, agar blog akan sentiasa meriah dengan isu semasa. Kami menerima komen atau kritikan membina dari rakan-rakan sama ada kawan mahupun lawan.
  • ALAMAT & PERHUBUNGAN

    Pejabat Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu, Kampung Kolam Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman. No Tel : 09 6178591, faks : 09 6178592, email : dppktrg@yahoo.com web : https://dppkt.wordpress.com

BN-BARANG NAIK

Orang ramai dah mula runsing. harga barang2 keperluan naik mendadak semenjak dua menjak ni. Baru2 ni penulis beli sekilo bawang merah. Terkejut dibuatnya bila harga diberitahu RM5 sekilo. Gandum pula sudah mencecah RM 2.70 sekilo. Ayam pula sekilo DAH lebih RM 7.00 sekilo.

BN=BARANG NAIK

Penulis buat tinjauan ke kedai runcit, kata tuan kedai, banyak harga baru akan berkuatkuasa pada bulan November ini. Pekedai tersebut bagitau antara barang yang naik ialah Milo untuk 1kg akan jadi 14.50, Sardin akan naik 0.20 sen, maggi naik 0.10 sen, gandum naik RM1, roti berjenama naik 0.30 sen dan semua jenis biskut akan naik RM1 untuk sekilo.

BN =BARANG NAIK

Tol akan naik tahun depan. Bukan sahaja tol, malah petrol dan diesel pun akan naik juga. Janji Pak Lah, tahun ni takkan naik minyak. Mafhum mukhalafahnya(makna sebaliknya) ialah Tahun depan PASTI NAIK!! Apa nak jadi Malaysia ni. Orang yg bergaji RM 3000 pun tak mampu nak hidup tanpa berhutang sekarang ni. Bayangkan anak 5 orang, pakai kereta belum habis bayar, nak bayar rumah lagi, anak2 sekolah lagi, hutang kad kredit tak pernah habis bayar…Perbelanjaan bulanan sentiasa defisit. Mereka yg duduk di kerusi empuk di pejabat Wisma Darul Iman tidak pernah sedar ke tentang kesusahan rakyat. Kalau kita bangkitkan isu minyak naik, mereka akan bandingkan dengan negara jiran. Senang aje mereka perbodohkan rakyat. Barang2 keperluan di Thailand dan tempat2 lain yg dibandingkan itu jauh lebih murah daripada kita. Bila lah nak selesai masalah ini. Selagi kita tak tukar kerajaan yang ada sekarang ni, selagi tu kita akan merana menanggung bala yang Allah turunkan berupa kenaikan harga barang itu dan ini.

BN=BARANG NAIK

Pernah orang kampung penulis mengadu baru2 ni pergi ke pasar beli pucuk daun kayu(buat masak lemak sedap…). biasanya harganya 50 sen aje seberkas. sekarang dah naik jadi RM1.

BN=BARANG NAIK

Apa yang nak dibanggakan dengan Masjid Kristal berjuta2 kalau rakyat nak makan pun susah! Apa yang nak dibanggakan dengan Monsoon Cup yang akan berlangsung tak lama lagi utk tahun ni sedangkan rakyat nak hidup pun terpaksa berhutang?

BN=BARANG NAIK

Peniaga-peniaga kecil pun dah merosot jualan akibat hadirnya GERGASI(GIANT) pada 26 September lalu. tak padan dengan Mydin, datang lagi GIANT yang kedua2nya memang jual barang keperluan harian termasuk bahan mentah sama ada kering atau basah. Sudah tentu pengguna cari yg mudah, tempat selesa dan tawaran harga yg lebih murah. Ayam , ikan, sayur-sayuran orang lebih suka beli dengan gergasi daripada manusia kerdil di pasar Chabang Tiga.

BN=BARANG NAIK

Tunjukkan jalan keluar kepada Umno dan BN pada Pilihanraya Umum akan datang!!

fikir-fikirkan……….

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: