SAKSI DAN SUSPEK TRAGEDI BATU BUROK MASIH DICARI

DPPKT dapat berita ada seorang suspek yang gambarnya terpampang di muka depan akhbar Sinar Harian telah ditahan polis malam Sabtu lepas. DPPKT masih belum dapat maklumat daripada keluarganya sama ada beliau ditahan reman ataupun sudah dilepaskan. Kami cuba menghubungi keluarganya tetapi masih belum berjawab. Walaubagaimanapun, kami akan tetap berusaha untuk membantu setakat yang terdaya termasuklah menyediakan khidmat peguam.

Semalam jam 3 pagi, kami dihubungi oleh salah seorang penduduk kampung Kuala Ibai memaklumkan bahawa polis telah menahan seorang lagi lelaki yang mukanya juga termasuk dalam 37 orang yang dikehendaki untuk bantu siasatan.  Cara polis bertindak seolah-olah saksi yang dikehendaki itu merupakan pesalah-pesalah jenayah berat!! Kenapa perlu datang menahan lelaki terbabit jam 3 pagi di waktu orang sedang lena tidur ataupun sedang bertahajjud sempena Ramadhan yang mulia ini? Tidak bolehkah datang waktu siang? Atau polis sengaja tidak mahu penahanan ditonton oleh orang ramai?

Kami juga mahu tahu apa tindakan selanjutnya terhadap polis preman yang menembak 2 pemuda di Batu Burok tempoh hari? Adakah beliau digantung erja, dibuang atau dipindahkan ke tempat lain?

Kami mahu kes ini disiasat dan dihakimi seadil-adilnya. Marilah kita sama-sama berdoa pada bulan yang mulia ini, pada 10 hari terakhir Ramadhan ini di manaALLAH kurniakan malam Lailatul Qadar, mudah-mudahan semua mangsa perancangan jahat kerajaan Barisan Nasional ini diberi ketenangan hati dan dipermudahkan urusan.

TAKBIR!! ALLAHU AKBAR!!!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: