• Orang Mude Geng Kite

  • SUMBANGAN

    DPPKT mengalu-alukan sumbangan kewangan pengunjung laman ini untuk menggerakkan aktiviti-aktiviti semasa DPPKT. Sumbangan yang ingin dihulurkan boleh dimasukkan ke akaun Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu, nombor akaun 13017010077298, Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) cawangan Kuala Terengganu @ kirimkan wang pos ke alamat: BENDAHARI Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu Lot 129, Kampung Dusun, Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu. Ingatan:Sila tulis 'Dewan Pemuda Pas Kawasan Kuala Terengganu' sahaja pada penerima wang pos tersebut. Sumbangan yang bakal dihulurkan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih, Jazakallah....
  • Kalendar

    Ogos 2007
    I S R K J S A
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • GERAMMM

  • Kunjungan

    • 238,721 hits
  • RSS harakah

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS Aliran

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS KeAdilan

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • RSS MalaysiaKini

    • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.
  • Laman

  • ALBUM

  • a

  • PENAFIAN

    Blog ini adalah milik Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu(DPPKT). Walaubagaimanapun, isi artikel-artikel yang terkandung dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian DPPKT. Ada yang di'copy paste'kan daripada laman-laman web atau blog-blog lain apabila ada isu-isu yang sama dibincangkan, agar blog akan sentiasa meriah dengan isu semasa. Kami menerima komen atau kritikan membina dari rakan-rakan sama ada kawan mahupun lawan.
  • ALAMAT & PERHUBUNGAN

    Pejabat Dewan Pemuda Pas Kuala Terengganu Lot 126, Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu, Kampung Kolam Kuala Ibai, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman. No Tel : 09 6178591, faks : 09 6178592, email : dppktrg@yahoo.com web : https://dppkt.wordpress.com

SKIM AQIQAH SEMPENA PEMIKAT 2007

Assalamualaikum…
Sempena Perhimpunan Pemuda Islam Kuala Terengganu (PEMIKAT 2007) , Lajnah Ekonomi DPPKT menganjurkan Skim Aqiqah. Sesiapa yang berminat, sila hubungi Ustaz Termizi di nombor 013 775 8020.
Satu bahagian RM 300.00
Daging Aqiqah akan dimasak dan dijamu kepada individu yang masuk, peserta-peserta dan pengunjung-pengunjung di tapak PEMIKAT 2007 di Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu di Kg Dusun, Kuala Ibai.
JOM PAKAT MASUK RAMAI!!

PROGRAM/AKTIVITI SEMASA

1.Pertunjukan Silap Mata Di Dewan Besar Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu

Tarikh : 4 OGOS 2007(SABTU)
Waktu : 3 petang

2.FUTSAL TERTUTUP KUALA TERENGGANU SEMPENA 50 TAHUN KEMERDEKAAN MALAYSIA ANJURAN DEPARTMENT OF ART , CULTURE AND SPORT , DPPKT.

Tarikh : 17 & 18 ogos 2007
Tempat : Hazlan Indoor Soccer

  • PENYERTAAN MASIH DIBUKA. SILA HUBUNGI HAFIZ, 013 984 4202@ USOP , 013 980 0672 @ DIN , 019 986 9005.
  • HADIAH? JUARA= RM 1000.00, NAIB JUARA =RM 700.00 , KETIGA=RM 500.00, KE 4=RM 300.00.
  • YURAN PENYERTAAN RM 80.00 SAJE…

3. PERHIMPUNAN PEMUDA KUALA TERENGGANU (PEMIKAT 2007)

  • TARIKH : 24 & 25 OGOS 2007(JUMAAT & SABTU)
  • TEMPAT : PERKARANGAN MAERKAZ TARBIYYAH PAS KUALA TERENGGANU
  • ACARA :
  1. CERAMAH PERASMIAN OLEH EZAM, AZMAN SYAFAWI, DR SYED AZMAN-23/8
  2. PEMERIKSAAN KESIHATAN PERCUMA-24&25/8
  3. SUKANEKA PELAJAR PASTI-25/8
  4. MALAM KESENIAN ISLAM-25/8
  5. 55 minit bersama USTAZ AZHAR-JAM 5PTG, 24 OGOS

DATANG JANGAN TAK DATANG

MANIFESTASI ISLAM HAD HARI!!

Sukahati rakyat Malaysia sebab tak lama lagi Gwen Stefani nak datang buat konsert di Malaysia. Org yg dah kenal Gwen Stefani ni, tau la macam mane dia punye persembahan, pakaiannya dll. Ni kena tanya Khalifah Abdullah Ahmad Badawi dia pakai fatwa mana yg membolehkan konsert menjolok mata dan kurang ajor macam tu masuk ke Malaysia. Ini bukan kali pertama Malaysia terima artis antarabangsa yg takde sopan masuk MALAYSIA….
Apa tindakan kita PEMUDA2 ISLAM???

Stefani Concert in Malaysia Will Go OnGwen Stefani will not wear revealing costumes during her Aug. 21 concert after Muslim students protested her sexy outfits and steamy performances. Show organizer Maxis Communications Bhd. said the 37-year-old singer will follow the local code of ethics for foreign artists, which bans the unnecessary baring of skin. “Gwen Stefani has confirmed that her concert will not feature any revealing costumes. She will abide by the Malaysian authorities’ guidelines to ensure that her show will not be offensive to local sensitivities, ” the company said Thursday in a statement to The Associated Press. Maxis, the country’s biggest mobile phone company, hopes to attract some 9,000 people to the show, one of the stops on Stefani’s Sweet Escape world tour. The National Union of Malaysian Muslim Students, which has some 10,000 members, charged that Stefani’s skimpy outfits and cheeky performances clashed with Islamic values. “Her performance and her attire are not suitable for our culture. It promotes a certain degree of obscenity and will encourage youth to emulate the western lifestyle. The concert should be stopped,” the union’s vice president, Abdul Muntaqim, told the AP. ADVERTISEMENTEthnic Malay Muslims form about 60 percent of Malaysia’s population, with ethnic Chinese and Indians of Christian, Buddhist and Hindu faiths forming most of the rest. A senior official at the Culture, Arts and Heritage Ministry said enforcement officers would monitor the concert. Under the official guide to performing in Malaysia, a female artist must be covered from the top of her chest to her knees. No jumping, shouting or throwing of objects onstage or at the audience is allowed. Performers cannot hug or kiss, and their clothes cannot have obscene or drug-related images or messages.

Assalamualaikum,
lama tak nulis…..ni ada buah tangan dari sahabat lama di U dulu. HAYATILAH…..Apa nak jadi kepada masyarakat kita.

Syahdan, tersebutlah kisah di sebuah negeri yg kotanya tinggi. Adapun disitu terdapat sebuah sekolah yg biasa saja sehinggalah popular dek luar biasanya kejadian menongkah isu hangat yg melanda negara. Kisah guru dera murid tetiba jadi isu murid dera cikgu. Gawatnya kisah mengundang pembesar negara dan sekelian juak2nya ke sekolah tersebut tak terkecuali penchachai2 berita yg ghairah melariskan akhbar.

Kisah di akhbar, guru memarahi dan mencubit dgn kukunya yg panjang si murid tu. murid di arah ketuk ketampi kerana buat bising akibat mentertawa seorang pelajar yg seluarnya koyak.
Hakikatnya, betul! guru memarahi pelajar2 yg bising ditandas bersebelahan kelas tingkatan 3 yg sdg diajarnya. Ketika itu rehat bg pelajar2 menengah atas ( 4& 5). Guru memarahi pelajar2 yg dikenalinya memang pelajar yg nakal.(Glamer dah sebelum tu pun..) Jd bila dah tahu pelajar2 tu jenis bermasalah, si guru mengarahkan mereka berbaris dan dihukum ketuk ketampi. Okey, selesai ketuk ketampi, si guru berpaling utk kekelasnya semula. Ketika itulah murid2 ni td mengejek, “BARISSS” dan ketawa kuat sekali lg. (kurang ajor punya budak2, makbapak tak ajar hormat org tua ker?) Biasa la budak2, si guru paling balik (bara siot) pakat bertempiaran dan guru sempat menarik murid mana yg dia dpt capai. KETIKA itulah, seorang murid (yg katanya SPONTAN tu) mencekak leher (pembesar kata takkan nak pegang dada cikgu tu kot, cekik leher la) dan menolak ke dinding sampai terangkat kaki cikgu tu (BAYANGKANLAH. .) Datang cikgu perempuan lain menjerit sekuat hati suruh lepaskan cikgu tu, budak tu masih lagi cekik hingga datang guru lelaki tarik. Kalau tak dak siapa datang, mati si guru itu.Si guru lebam2 di tengkuk dan polis ambik gambar masa dia buat report polis.

Mengikut rekod pihak sekolah, budak Daud yg ‘innocent’ tu dah bermasalah dari awal lg. Kerja sekolah tak pernah buat, bila ditanya, mengantuk sbb tidur lewat sbb malam pergi merempit sbb seronok dapat duit dan yg paling best kalau menang race dpt tidor dgn pompuan. Itu pengakuan selamba budak tu dpn cikgu2 dan bapaknya. So, bila dah ada rekod, pihak sekolah & PPD ni pun dgn ‘terburu-burunya’ telah membuangsekolah budak tu. OK la, tp mujur la sibapa budak bertuah ni ingat lg yg anak dia nak ambik SPM thn ni. Melenting la dia pasal apa sklh tak bgtau dia dulu. Sewaktu pertemuan nak berdamai dpn pembesar (ada gambor dlm paper), si bapa kata anak dia sibuk belajar di sekolah, jd dia tak larang la anak dia keluar malam release tension. Dia beli motor bg kat anak dia mudahkan pergi sekolah, tusyen (merempit release tension, si bapa kata, tidor dgn pompuan bohsia camna pak?). Si bapa tuduh si guru kuku panjang suka cubit pelajar, telah mencubit anak dia sampai cedera. HAKIKATNYA, memang guru tu cubit, tp dh tercubit kat parut jatuh motor..

Sang pembesar tak kata apa2 dlm pertemuan itu sbb keputusan memang dah dibawanya. (Mcm dlm paper tu lah..)
Guru memang trauma yg amat sgt dan masih bercuti. Dia tak mampu naik ke kelas hanya nak mengajar dlm makmal di tingkat bwh shj. Moral guru dan profesionalismanya jatuh merudum. Begitu juga suaminya yg turut mengajar di sekolah yg sama. Dakwaan si bapa budak bertuah tu yg anaknya terancam bila si suami guru mengugut baling kerusi kat anaknya.
HAKIKATNYA, si suami mencari bdk bertuah tu satu sekolah, dan hanya TEPUK MEJA (lepas geram siot) waktu marahkan bdk tu. Dia pun dh jatuh moral dan give up semua aktiviti sklh lps ni. Sementara nak tggu pertukaran ke kg suami kat muar, cikgu yg pernah dpt anugerah cemerlang tu akan terus merosot prestasi pengajarannya.

Kisahnya.. Hakikatnya benar kerana guru wanita tu sepupu gue..
Ya, kami guru2 akan terus mengajar pelajar2 kami, tapi tidak mendidik lagi..